2017. szeptember 3., vasárnap

A MITOKONDRIUMOKRÓL

szép estét mindenkinek,
a videóból kaphatunk némi betekintést a diéta lényegébe de talán ássuk bele egy kicsit jobban magunkat.
volt egy kis időm, így belebújtam a könyvecskémbe. próbálok lényegi dolgokat kiragadni belőle, a mitokondriumokkal (mk) kezdem. T.W. szerint a problémák alapját képezi a mk helytelen "etetése, táplálása" vagy épp éheztetése . A mk a sejtmaggal rendelkező élőlények sejtjeiben található, az energia termelésében és elraktározásában szerepet játszó sejtszervecske. sejtenként minimum egy van de az intenzív anyagcserét folytató sejteknél (pl agy) akár ezer is lehet.
a mk jó működéséhez a következő dolgokra a van szükség: B-vitaminok, ásványi anyagok, Q10 koenzim és antioxidánsok.

Résultat d’images pour mitokondrium
Jelek, amik megmutatják, hogy éhezik a mk.:
1) fáradtság: ha mindig fáradtnak érzed magad, ha elégséges alvás mellett is alacsony az energiaszinted, a mk-jaidnak hiányozhatnak a fent említettek az energiagyártáshoz.
2) cukorban és keményítőben gazdag élelmiszerek előnyben részesítése. pl. a fehér liszt, cukor, kukoricaszirup fruktózban gazdag kaják gátolja a mk-ot hatékony működésében. Extrém mennyiségű, üres kalóriát tartalmaznak, amitől a sejtek éhen maradnak, illetve elősegítik a bélben a rossz baktériumok számának növekedését, ami újabb problémákhoz vezet.
3) 50 éves elmúltál. a mk-ok hatékonysága apránként a kor előrehaladtával csökkent, kiváltképp ha a táplálékbevitel az optimális alatt van.
4) statinokat (modern koleszterin-csökkentő) szedsz. ezek befolyásolják a Q10 koenzim gyártását. az időseknél amúgy is nehezebben termelődik, statinok mellett meg még inkább, ami egyéb egészségügyi problémákat is súlyosbíthat, főleg neurodegeneratív betegségeket. amennyiben orvosoddal úgy érzitek, hogy szükség van rájuk, érdemes plusz Q10 koenzim-bevitellel kompenzálni a hatásukat.
5) gyógyszerek szedése. sok közülük csökkenti a vitaminok, ásványok és a Q10 koenzim felszívódását.
Q10 koenzim felszívódását zavaró gyógyszerek: három fázisú antidepresszánsok, benzodiazepinek, karbamid-szulfátok, egyes vízhajtók, béta blokkolók, paracetamol.
B- vitaminok felszívódását, hasznosulását befolyásolhatják: vízhajtók, bizonyos diabetikumok, fogamzásgátlók, savlekötők, bizonyos antibiotikumok, benzodiazepinek, három fázisú antidepresszánsok, protonpumpa inhibítorok.
6) a vízhajtók és savlekötők zavarhatják az ásványok felszívódását is.
7) krónikus migrén vagy vérnyomással összefüggő fejfájás szintén a mk-ok diszfunkciójára utalhat.
8) krónikus betegség, ami alaptünete annak, hogy a mk nem működik megfelelően, nem termel elég energiát a szerveknek, ami a sejtek elöregedéséhez is vezet, a szervek nem működnek megfelelően és krónikus betegségek alakulnak ki.
vissza szeretnéd nyerni az egészséged? támogasd a mk-ot, hogy a lehető legnagyobb mértékben vissza tudja szerezni a normális működését. a W.protokol a mk jó működését tűzi ki célul a megfelelő táplálékokbiztosításával. ha elárasztod a szervezeted a fent említett fontos anyagokkal, nem fognak éhezni a mk-jaid.
amennyiben valaki talál fordítási vagy értelmezési hibát szóljon! szép estét!

https://www.facebook.com/groups/1981925805375674/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése